Kugleventil funktioner

Kugleventil af messingåbnings- og lukkeelementet (kuglen) drives af ventilstammen og roterer rundt om kugleventilens akse.Den kan også bruges til væskeregulering og kontrol.Blandt dem har den hårdt forseglede V-formede kugleventil en stærk forskydningskraft mellem den V-formede kuglekerne og metalventilsædet af hård legeret overflade, som er særligt velegnet til fibre og bittesmå faste partikler.osv. medium.Multi-port kugleventilen på rørledningen kan ikke kun fleksibelt styre sammenløbet, afledningen og omskiftningen af ​​mediets strømningsretning, men kan også lukke enhver kanal og forbinde de to andre kanaler.Denne type ventil bør generelt installeres vandret i rørledningen.Kugleventilen er opdelt i: pneumatisk kugleventil, elektrisk kugleventil, manuel kugleventil i henhold til køremetoden.

MI12

Kugleventil funktioner:
1. Slidbestandig;fordi ventilkernen af ​​den hårdt forsegledeKugleventil af messinger spraysvejsning af legeret stål,
Tætningsringen er lavet af legeret ståloverflade, så den hårdt forseglede kugleventil vil ikke give for meget slid, når den tændes og slukkes.(Dens hårdhedsfaktor er 65-70):
For det andet er tætningsydelsen god;fordi tætningen af ​​den hårdt forseglede kugleventil er kunstigt slebet, kan den ikke bruges, før ventilkernen og tætningsringen er afstemt.Så hans tætningsevne er pålidelig.
For det tredje er kontakten lys;fordi bunden af ​​tætningsringen på den hårdt forseglede kugleventil anvender en fjeder til at holde tætningsringen og ventilkernen tæt sammen, er kontakten meget let, når den ydre kraft overstiger fjederens forspænding.
4. Lang levetid: Det har været meget brugt i olie, kemisk industri, elproduktion, papirfremstilling, atomenergi, luftfart, raket og andre afdelinger, såvel som folks daglige liv.
Den pneumatiske kugleventil har en enkel og kompakt struktur, pålidelig tætning og bekvem vedligeholdelse.Tætningsfladen og den sfæriske overflade er altid i en lukket tilstand, som ikke let eroderes af mediet, og er nem at betjene og vedligeholde.Den er velegnet til generelle arbejdsmedier som vand, opløsningsmiddel, syre og naturgas.Det bruges hovedsageligt til afskæring eller tilslutning af mediet i rørledningen, og kan også bruges til væskeregulering og kontrol.
Sammenlignet med andre typer ventiler har pneumatiske kugleventiler vinkelslagsudgangsmoment, hurtig åbning, stabil og pålidelig, bred anvendelse og følgende fordele:
1. Tryklejet reducerer ventilspindlens friktionsmoment, hvilket kan få ventilspindlen til at fungere jævnt og fleksibelt.
2. Antistatisk funktion: En fjeder er sat mellem kuglen, ventilstammen og ventilhuset, som kan eksportere den statiske elektricitet, der genereres under omskiftningsprocessen.
3. På grund af de gode selvsmørende egenskaber af PTFE og andre materialer er friktionstabet med kuglen lille, så levetiden for den pneumatiske kugleventil er lang.
4. Lille væskemodstand: Pneumatisk kugleventil er en af ​​de mindre typer væskemodstand blandt alle ventilkategorier.Selv den pneumatiske kugleventil med reduceret diameter er dens væskemodstand ret lille.
5. Pålidelig ventilstammetætning: Da ventilstammen kun roterer og ikke bevæger sig op og ned, er ventilspindlens pakning ikke let at blive beskadiget, og tætningsevnen øges med stigningen i mellemtrykket.
6. Ventilsædet har god tætningsevne: Tætningsringen lavet af elastiske materialer som PTFE er let at tætne i strukturen, og tætningsevnen af ​​den pneumatiske kugleventil øges med stigningen af ​​mellemtrykket.
7. Væskemodstanden er lille, og kugleventilen med fuld boring har stort set ingen strømningsmodstand.
8. Enkel struktur, lille størrelse og let vægt.
9. Stram og pålidelig.Den har to tætningsflader, og kugleventilens tætningsoverfladematerialer bruges i vid udstrækning i forskellige plasttyper, som har god tætningsevne og kan opnå tætning.Det har også været meget brugt i vakuumsystemer.
10. Nem betjening, hurtig åbning og lukning, kugleventilen behøver kun at dreje 90° fra helt åben til helt lukket, hvilket er praktisk til langdistancekontrol.
11. Det er nemt at vedligeholde, kugleventilen har en enkel struktur, tætningsringen er generelt bevægelig, og det er mere bekvemt at skille ad og udskifte.
12. Når det er helt åbent eller helt lukket, er kuglens og ventilsædets tætningsflader isoleret fra mediet, og når mediet passerer igennem, vil det ikke forårsage erosion af ventiltætningsfladen.
13. Bredt anvendelsesområde, diametre fra små til flere millimeter, store til flere meter, og kan påføres fra højvakuum til højt tryk.
14. Fordi kugleventilen har aftørrende egenskaber under åbnings- og lukkeprocessen, kan den bruges i mediet med suspenderede faste partikler.
15. Høj behandlingspræcision og høje omkostninger.Det er ikke egnet til brug ved høje temperaturer.Hvis der er urenheder i rørledningen, er det let at blive blokeret af urenheder, hvilket resulterer i, at ventilen ikke kan åbnes.


Indlægstid: Jul-05-2022